Geleneksel Çocuk Oyunlarının yeniden canlanması, öğrenci ve gençler arasında yeniden yaygınlaşması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile iş birliğinde düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinin bu yıl ikincisi düzenlendi.
29 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında sergilenen oyunlarda finale kalan okulların katılımı ile Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği 3 Haziran Çarşamba günü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sentetik Çim Sahada coşkulu ve çok renkli bir şekilde tamamlandı. Çocukların doyasıya eğlendiği şenlik alanında izleyenleri çocukluğuna götürecek kadar renkli anlar yaşandı.
Şenliğe Bayburt Valisi Yusuf ODABAŞ, Maliye Bakanlığı Müsteşarı, Naci AĞBAL, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz KARAKAŞOĞLU,Kızılay Derneği Bayburt Şube Başkanı M. Fikret AKSOY, Okul Müdürleri ve Öğretmenleri katılım sağladılar. 
Oyunlarda dereceye giren tüm çocuklara madalyalarının dağıtımı yapılarak İkinci Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği sona erdi.