Final Etabı bu haftasonu İstanbul Caddebostan Sahili'nde oynanan adidas 3x3 Türkiye Turu'nun şampiyonu Metro takımı oldu. Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Basketbol Antrenörü olan İsmail ARITÜRK şampiyon olan Metro'nun takım kaptanı ve lideri unvabıyla müsabakalarda yer aldı. Antrenörümüzün başarısıyla gurur duyuyor ve FIBA Dünya Turu maçlarında başarılar diliyoruz. 
Batman'da başlayan ve Türkiye'nin 15 köşesine uğrayarak FIBA'nın en heyecan verici yeni projesi 3x3 formatını ile basketbolseverler ile sokak basketbolunu bir araya getiren adidas Türkiye Turu'nun şampiyonu Metro takımı oldu.
İki gün boyunca Caddebostan Sahili'nde oynanan Türkiye Finali maçlarında karşılaşmak için Türkiye'nin dört bir yanından gelen takımların tek bir hedefi vardı: Türkiye'yi FIBA 3x3 Dünya Turu Avrupa Finali'nde temsil edecek olan takım olmak.
Türkiye adına Metro takımının mücadele edeceği FIBA 3x3 Dünya Turu Avrupa Finali 24-25 Ağustos tarihlerinde Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da oynanacak.
Bu hedefe ulaşmak için sahaya çıkan takımlar iki gün boyunca geri atmadan karşılaştılar ve sonunda şampiyon Metro takımı oldu. Finalde Team KD ile karşılaşan Metro, karşılaşmayı 22-19 kazanarak kupanın sahibi oldu. Metro takımı Final Etabı'na Samsun Etabı'nın şampiyonu olarak katılmaya hak kazanmıştı.
Final Etabı'nın üçüncüsü ise Ne Alakası Var takımı oldu.
Türkiye Turu'nu şampiyon olarak tamamlayan Metro, şampiyonluk kupasını ve madalyalarını Türkiye Basketbol Federasyonu Altyapılar Direktörü Samer Şenbayrak'tan aldı.
Finalde Metro'ya mağlup olan Team KD'ye madalyalarını adidas Kıdemli Sportif Pazarlama Uzmanı Anıl Tuncel ve adidas Kıdemli Marka Pazarlama Uzmanı Selin Molinas verdi. Üçüncü olan Ne Alakası Var takımı madalyalarını TBF Altyapı Faaliyetleri Sorumluları Serdar Çelik ve Hakan Şahin'den aldı.