Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bayburt’ta Bayburt Valiliği’nin koordinatörlüğünde “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri gerçekleştirildi. 

Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü etkinlikleri Sayın Valimiz Ali Hamza PEHLİVAN ve Sayın Belediye Başkanımız Mete MEMİŞ'inde katılımı ve konuşmalarıyla başlamıştır. Açılış töreninin ardından hafta boyunca müsabakalar düzenlenmiş ve günün anlam ve önemi vurgulanmıştır.

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası programı etkinlikleri kapsamında Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde  tüm Türkiye’de olduğu gibi Bayburt’ta da “15 Temmuz Halk Koşusu” düzenledi.

Kurucakol Köyü Mevkii'nde  saat 10.00’da başlayan 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Halk Koşusuna yaklaşık 200 vatandaş katıldı. İki kilometrelik halk koşusu Yarı olimpik Kapalı Yüzme Havuzu önünde sona erdi.

Milli Birlik Yürüyüşü öncesi Dede Korkut Anıtı ve etkinliklerin yapılacağı Saat Kule Meydanında vatandaşlarımıza 5’er bin Türk Bayrağı, tişört ve şapka dağıtımı gerçekleştirdi.

Dede Korkut Anıtında başlayıp Saat Kule Meydanında son bulan Milli Birlik Yürüyüşüne Bayburt Valisi Sayın Ali Hamza PEHLİVAN,  Sayın Belediye Başkanımız Mete MEMİŞ, Bayburt Protokolü, Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet KARSLIOĞLU, İl Müdürlüğü personelleri, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeller, STK’lar ve Bayburtlu vatandaşlarda katıldı.

Milli Birlik Yürüyüşünün ardından 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. 

Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet KARSLIOĞLU ve kurum personelleri Saat Kule Meydanında vatandaşlarımızla birlikte sabah ezanına kadar Demokrasi Nöbeti tuttu.