Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi olarak yaklaşık 230 kişinin katıldığı Kuran Kursu öğrencileri ve ailelerine Gençlik Merkezi binası önünde "Ümmet İftarı" düzenledik. 

 'Kardeşlik yolunda bir simit bir hurma' sloganıyla düzenlediğimiz iftar programımızı özellikle genç kardeşlerimize yönelik hazırladık. Onlara içlerinde bulundukları imkanların farkında olmalarını ve Müslüman ülkelerde zulüm gören kardeşlerinin de nasıl zor şartlar altında yaşamaya çalıştıklarının bilincini uyandırmaya çalıştık.

"Ümmet İftarı" programımıza Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladık. Ardından Gençlik Merkezi müdürü Şerif BAYRAM konuşmasını yaptı: “İftarımızı hepinizin bildiği üzere bir simit, bir hurma ve bir bardak suyla gerçekleştirmek isteğiyle burada toplanmış bulunuyoruz. Malum Suriye’de, Filistin’de, Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Bosna’da, Müslüman ülkelerde şu anda sıkıntı çeken Müslüman kardeşlerimizin, ümmetimizin problemlerini yaşamak, onlara bir nebze de olsa destek olmak, onların şu anda bulunmuş olduğu durumu anlamak, algılamak, idrak etmek amacıyla bugün buradayız. Siz değerli genç kardeşlerimin bu denli istekle katılım göstermesi beni çok duygulandırdı. Eminim en azından burada birlik beraberliğimizle mübarek Ramazan ayının bereketine, huzuruna nail olduğumuz için halimize şükredip Allah'tan Müslüman kardeşlerimiz için yardım etmesini zalimleri ise kahreylemesini dua edeceğiz. ” diye konuştu.

Gençlik Merkezi Müdürümüz'ün ardından programda yer alan Fatih SEMİZ beyefendi de günün anlam ve önemi ile konuşmalarını yaparak konuşmasına  "Bugün burada bütün mazlum coğrafyalarda ezilen ve direnenlerle birlikte olduğumuzu, bütün ümmete onur ve şeref dersi veren kardeşlerimizi desteklediğimizi, onları selamladığımızı hissettirmek için bizleri davet eden başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz KARAKAŞOĞLU'na Gençlik Merkezi Müdürü Şerif BAYRAM'a ve tüm Gençlik Merkezi çalışanlarına çok teşekkür ederim. Ayrıca verdiğimiz vergilerin böyle güzel organizasyonlarla geri dönüyor olmasından dolayı da çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim" diye son verdi.

Daha sonra misafirlerimiz Kuran Kursu minik öğrencilerinin ilahilerini ve Gençlik Merkezi Resim Kursu hocamızın ney dinletisini dinledikten sonra Ezan-ı Muhammediye okunarak herkes büyük bir keyifle hurmalarıyla oruçlarını açıp sanki önlerinde ziyafet varmışcasına simitlerini yediler.
 
İftarın ardından programımızın amacının ne olduğunu bir yudum suyun bile israf edilmemesi konusunda bilinçlendirmek amaçlı kısa bir sine vizyon gösterisi izletildi. 

"Ümmet İftarı" mızın sonuna doğru gençlerimize Esma-ül Hüsna'yı ezbere okuma, en çok Hadis-i Şerif bilme ve hazırlamış olduğumuz küçük bir yarışma sonunda hediyeleri takdim edildi. 

Misafirlerimiz memnuniyetlerini ifade ederek Gençlik Merkezimizden ayrıldı.