Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı( KUDAKA) tarafından Yerel Kapasitenin Artırılması Mali Destek Programı kapsamında Bayburt Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve destek almaya hak kazanarak ve uygulanmaya başlanılan “ KOP ŞENLENİYOR “ projesi için Kuzeydoğu Kalkınma Ajansı yetkililerince ilk izleme ziyareti yapıldı. Ajans yetkilileri ile yapılan görüşme neticesinde projenin yol haritası belirlendi.
Proje kapsamında temmuz ve ağustos aylarında kayak malzemesi  alımı, eylül ve ekim aylarında ilimizde kış turizmi ve kayak sporunun dünü ve bugününün masaya yatırılacağı başlangıç toplantısı ve hazırlanan tanıtım dokümanlarının ilgili yerlere ulaştırılması, aralık ve ocak aylarında kayak eğitimleri, şubat ayında ise kayak yarışları ve çeşitli yarışmaların yer aldığı  kış şenliği yapılacaktır. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verilecektir.
Proje kapsamında verilecek kayak kursları, alınacak kayak malzemeleri ile servis ücreti ve kursiyerlerinden öğrenci olanların kumanyaları proje kapsamında ücretsiz olarak karşılanacaktır.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz KARAKAŞOĞLU bu proje ile ilin ve bölgenin kış turizminin alternatif ve ekonomik bir gelir alanı olarak gelişmesine katkı sağlamak. Bir turizm değeri olarak kayak sporunu sevdirmek ve bu sporu yapan kişi sayısını artırarak kayak sporunun gelişmesi ve yaygınlaşması ile insanların sosyal, kültürel yaşantılarına katkı sağlamayı; ayrıca 1991 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “ turizm merkezi” ilan edilmesine rağmen ilde, bölgede ve Türkiye’de yeterince tanınmayan Bayburt Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezinin etkin tanıtımının yapılması ve kullanımının yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini belirtti.