Azerbaycan’da oynan final maçında rakibi Kenyalı boksör Rayton Okwiri’yi 3-0 gibi net bir skor ile yenerek 69 kiloda Dünya Şampiyonu olarak profesyonel ligde Altın kemeri alan ve 2016 Rio Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanan boksörümüz Onur ŞİPAL davul zurna ve halaylarla mükemmel bir şekilde karşılandı. 

Başkent Bakü’de bulunan Serhedci Olimpiyat Spor Salonu'nda yapılan son karşılaşmada ringe çıkan ŞİPAL, final mücadelesinde Kenyalı Okwiri ile karşılaştı. İkinci ayak maçında yendiği rakibine 8 rauntluk final mücadelesinde de üstünlük sağlayan milli boksör, 4 turdan oluşan organizasyonu 4'te 4 yaparak, sıkletinde ilk sırada tamamladı ve 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandı. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda Gümüşhane-Bayburt karayolu Aydıntepe yol ayırımında davul zurna eşliğinde karşılanan başarılı sporcu için çok sayıda aracın katılımıyla konvoy oluşturuldu.
Şehir turu sonrasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz KARAKAŞOĞLU Onur ŞİPAL ve tüm Ailesini, Antrenör Seyfullah DUMLUPINAR'ı ve Boks İl Temsilcisi Ertuğrul AKAGÜNDÜZ'ü makamında ağırladı. Onur ŞİPAL'in memleketi Bayburt'a büyük sevinç yaşattığını söyleyen Sayın Karakaşoğlu: "Bayburtumuz için, ülkemiz için, milletimiz için alın teri döküp 2016 Rio Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil etmeye hak kazanan sporcumuzu yürekten kutluyorum. İnşallah olimpiyatlarda da çok güzel dereceler bekliyoruz. Başta Spor Genel Müdürlüğümüz olmak üzere sporcumuz ve ailesini, buna gerçekten çok büyük emek veren, gece gündüz çalışan hocamız Seyfullah DUMLUPINAR'ı ve sporcumuzun maddi anlamda daha rahat hareket etmesini sağlayan sponsoruna teşekkür ediyorum." diye sözlerini tamamladı.

Diğer bir gururumuz olan Önder ŞİPAL Avustralyalı bir sporcunun turnuva devam ederken sakatlanması sonucu AIBA tarafından turnuvaya çağrıldı ve Macar boksör Kate Gyula ile yaptığı müsabakayı 6-0 sayı ile kazandı. 

Müdürümüz Cengiz Bey misafirlerini: "Başarıları ile bizleri gururlandıran ŞİPAL Kardeşler için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak her zaman desteklerimiz ve dualarımız ile yanlarındayız" diyerek makamından mutlulukla uğurladı.