Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından her ay  yapılan "Ayın Konuğu" programı kapsamında bu ayın içerisinde barındırdığı Sarıkamış Harekâtı'nın 100. Yıl münasebetiyle "Sarıkamış Gerçeği" konulu program düzenlendi.
Gençlik Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirilen Programa Gençlik Merkezi Müdürü Şerif BAYRAM, Konuk olarak Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Mehmet GÜVEN, Gençlik Merkezi Eğitmenleri ile çok sayıda genç katılmıştır.
 Sarıkamış Harekâtı'nın  100. yılı olması sebebi ile orada şehit düşenlerin hatırasını yaşatabilmek,  onların Sarıkamış'ta gösterdikleri fedakarlığı bütün nesiller boyunca gençlerimizin hatırlaması için yapılan programda dikkat çekecek konulara temas edildi.
Mehmet GÜVEN yaptığı konuşmada; Sarıkamış Harekâtı  I. Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu ve Rusya İmparatorluğu arasında Sarıkamış'ta gerçekleşen kara çatışmaları, Osmanlı İmparatorluğu için büyük bir başarısızlıkla sonuçlanan bir askerî girişimdir. 
Güven; "Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığına göre Osmanlı zayiatları 60.000 ve Rus zayiatları 30.000'dir.  Bazı tarihçilere göre Şehit sayısının tüm belgelerde toplamda 23.000 olduğunu, 90.000 rakamının 60.000 kayıp veren Rusların yalanı olduğunu söyledi.   
Güven; “Savaşın en hazin kısmı ise Osmanlı kayıplarının bir çoğunun Rus'lar ile yapılan çarpışmalarda değil de hastalık, erzak yetersizliği ile ağır ve soğuk hava koşulları yüzünden ölmesidir.” dedi
Gençlerimizden tarihlerini televizyon ve gazetelerde değil tarih kitaplarından okuyup araştırarak öğrenmelerini isteyen Güven; Program sonunda katılımcı gençlere ve gençlerle buluşmasına vesile olan Gençlik Merkezi Müdürü Şerif BAYRAM’a teşekkürlerini bildirdi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Şerif BAYRAM : Programa katkılarından dolayı Mehmet GÜVEN beye teşekkür ederek bakanlık yayınlarından oluşan kitap seti hediye ederek "100 Yıl önce Sarıkamış Harekâtı sırasında donarak şehit düşen Mehmetçikleri anma , Sarıkamış ruhunu ülke genelinde canlılığını sürdürmesi ve manevi ikliminin Gençlik Merkezi üyelerimiz tarafından hissedilebilmesi ve üyelerimizde farkındalık oluşturmak amacıyla öncelikle  böyle bir söyleşi gerçekleştirdik. 4 Ocak Pazar günü saat 11:30'da ise Gençlik Merkezi önünde toplanarak tören alanı olan Hükümet Konağı meydanına doğru yürüyeceğiz. Tören alanında saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kuran-ı Kerim ve dualar ile Sarıkamış Şehitlerini anacağız. Siz değerli gençlerimizi, ailelerinizi ve tüm halkımızı bekliyoruz." dedi.