Bugün 3 Aralık Dünya Engeliler Günü. Toplumun engelliler konusunda dikkatini çekebilmek ve daha duyarlı olmalarını sağlamak için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezimizde üye gençlerimizle özel eğitim alan öğrencilere yönelik eğlenceli etkinlikler düzenledik.

''Hiçbir şey engel değildir ışıldamasına bir çift gözün ve hiç kimse engelli değildir yüreğinde sıcaklığını hissediyorsa sevginin '' sözüyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi olarak  ilimizde özel eğitim alan öğrencileri misafir ettik. Aradaki engelleri kaldırarak onların yanında olduğumuzu, onların da bu toplumun çok değerli bir parçası oldukları mesajını verdik.  Merkezimize gelen gençlerimizi karşılayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz KARAKAŞOĞLU ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Şerif BAYRAM onlarla birlikte eğlenceli vakit geçirdiler. Gençlik Merkezimiz bünyesinde bulunan masa tenisi, bilardo, zamana karşı basketbol oyunu, langırt, bilardo ve piyano odalarını gönüllerince kullanan misafirlerimize küçük bir de sürpriz hazırladık. Yüzlerinden gülümsemenin eksik olmadığı öğrencilerimize Tiyatro kursumuzun üyeleri Palyaço Gösterisi ile neşe dolu anlar yaşattılar. Balonlarla dolu sahne de palyaçolarla birlikte oyunlar oynayan çocuklar sandalye kapmaca oyunu ile hem eğlendiler hem de birbirinden güzel kitapların bulunduğu hediyeleri kazandılar. Eğlenirken yorulan tüm misafirlerimize de ikramda bulunduk. 

Öğrencilerimizle tek tek ilgilenen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz KARAKAŞOĞLU 3 Aralık'ın, engelli bireylerimizin toplumda ki yerinin bilinçlendirilmesi konusunda önemli bir tarih olduğunu fakat bu farkındalığın yılın sadece bir günü değil, her gün, her saat, her dakika olması gerektiğini ifade ederek Müdürlüğümüzün kapılarının her zaman açık olduğunu, faydalanmak istediğiniz tüm kurs ve spor branşları için sizleri aramızda görmekten mutlu olacağımızı dile getirdi.

Aynı zamanda palyaço gösterisi ardından özel eğitimli öğrencilerimizle sohbet eden  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Şerif BAYRAM: " Siz değerli bireylerimizin toplum hayatında varlık göstermeleri ve kendinize yer bulmanız şüphesiz engelli engelsiz hepimizi güçlendirecektir. Toplum olarak sizi değil engellerinizi yok sayarak aslında sizinde bizden bir farkınız olmadığı bilincinde olmak için çaba göstermeliyiz. Bu amaçla bugün burada gözlerinizi ışıl ışıl görmek beni fazlasıyla mutlu etti. Eminim Gençlik Liderlerim de üye gençlerimiz de en az benim kadar mutlular. Sizden, ailenizden ve değerli öğretmenlerimizden isteğim Gençlik Merkezimize her zaman gelip gönlünüzce vakit geçirmeniz. Çünkü her gün sizin gününüz. Bugün buraya geldiğiniz içinde hepinize herkes adına çok teşekkür ederim." dedi.