Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği "Gelin Spor Yapılım Tek Galibi Dostluk Olsun" projesi çerçevesinde, 32 ili dolaşacak "Spor Tır'ı" 30 Mayıs Cuma günü Bayburt Ortaokulu'nun bahçesinde çocuklar için kuruldu.
Bir çok spor etkinliğinin yer aldığı okul bahçesindeki etkinlik sabah saat 10.00 da başladı. Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz  Cengiz KaARAKAŞOĞLU  " İlimizde Spor Tırı adını verdiğimiz etkinliği gerçekleştiriyoruz. "Gelin Spor yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun" sloganıyla yola çıkan Spor Genel Müdürlüğü programlarından bir günü Bayburt'a ayırmış durumda. Çeşitli spor faaliyetleri ile çocuklarımız eğlenceli vakit geçirmektedir. Bu imkanı bizlere sağlayan Spor Genel Müdürümüz Mehmet BAYKAN Beye özellikle teşekkür ediyorum. Ayrıca etkinliğimizi onurlandıran Milletvekilimiz Bünyamin ÖZBEK Beye ve tüm kurum amirlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından Bayburt Milletvekili Bünyamin ÖZBEK:  " Gençlik Spor Bakanlığının bu güzel etkinliği sayesinde Bayburtlu çocuklarımız bir çok spor dalı faaliyetlerinden eğlenerek yararlanmaktadır. Bu nedenle Bakanlığımıza ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze , okul bahçemizi tahsis eden Milli Eğitim Müdürümüz Seydi DOĞAN beyefendiye  ve Okul Müdürümüze teşekkür ediyorum. Ayrıca Bay Proje tarafından yapılan "Hayalindeki Bayburt" yarışmasında ödül alan çocuklarımızın programına da katıldım. Çocuklarımızı mutlu gördükçe bizlerinde mutluluğu artıyor. Bu tarz etkinlikler, yarışmaların Bayburt'ta da hayat bulması mutluluk verici. Bunun yanı sıra Bayburt Endüstri Meslek Lisesi tarafından düzenlenen "Tübitak Bilim Şenliği ve Yıl Sonu Sergisi'nde" yapmış olduğu Bilgisayar Oyunu'nda Dünya Üçüncüsü olan Ömer Faruk ÇARPATAN'ı ve Gençlik Spor Bakanlığı'nın yapmış olduğu "Ecdada Mektup" yarışmasında 59 bin mektup içerisinde Türkiye İkincisi ve Türkiye Ücüncüsü olan ve bu mektupları kaleme alan öğrencilerimizi de bu vesile ile  tebrik ediyorum. Temennim bir çok organizasyonda Bayburt, yurt içerisinde ve dünyada ismini duyurmaya devam etmesidir. Bizlerde elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Tüm gün çocukların doyasıya eğlendiği etkinlikte Bayburt Milletvekili Bünyamin ÖZBEK, Ak Parti İl Başkanı Hakan KOBAL, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa DAŞTAN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cengiz KARAKAŞOĞLU, Milli Eğitim il Müdürü Seydi DOĞAN, Bayburt Ortaokulu Müdürü Mustafa KAHRAMAN ve öğretmenler de çocuklarla birlikte güzel zaman geçirdiler.
Etkinlik tüm gün boyunca devam ederken "Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun" proje koordinatörü Doğan EKİNCİ ve ekip arkadaşlarına göstermiş oldukları ilgi, hoşgörü ve güler yüzün anısına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cengiz KARAKAŞOĞLU'nun adına teşekkür belgesi takdim edildi. Proje Koordinatörü Doğan EKİNCİ: " Bayburt'ta olmaktan çok mutlu olduk. Bizimle ilgilenen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz KARAKAŞOĞLU beyefendiye ve tüm gün bizimle birlikte etkinliğin coşkuyla geçmesine yardımcı olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenör ve personeline  tüm ekibim adına çok teşekkür ediyorum." dedi