Bayburt Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından Amatör Spor Haftası dolayısıyla çeşitli spor etkinlikleri düzenlendi.
Her yaştan insanın spor yapması, düzenli fiziksel aktiviteler oluşturulmasını özendirmek, spora yeni bireyler kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında futbol, basketbol, güreş, boks, bilek güreşi, judo, cimnastik, masa tenisi, karate, halk oyunları ve hentbol branşlarında etkinlikler gerçekleştirildi.
Merkez Spor Salonunda gerçekleştirilen kutlamalara Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Davut Balibaşa, Belediye Başkanı Mete Memiş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Köse, antrenörler, sporcular, il müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kutlamalarda cimnastik, karate, taekwondo, judo, masa tenisi sporcuları gösteriler sundu. 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Köse; “Amatör Spor Haftası’nın amacının çocuk ve gençleri spora yönlendirmek, sporu sevdirmek, gençlerimizi kötü alışkanlıklara karşı korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirebilmek olduğunu kaydeden Köse, “Bu amaca ulaşmak için il müdürlüğü olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlimizde 31 faal spor kulübünde toplam 7953 lisanslı ve 1339 faal sporcu bulunmaktadır. Toplam 37 spor kulübümüze 120 bin ?’lik spor malzemesi ve 85 bin ?’lik nakdi yardımı yapılmış olup; bu yılda yardımlarımız devam etmektedir.” dedi. 
İl Müdürü Adem Köse sporculara, spor kulüplerimize, yaptıkları maddi ve manevi desteklerinden ötürü Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan'a, Belediye Başkanı Mete Memiş'e, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi'ye, katkı sunan kişi kurum ve kuruluşlara teşekkür etti