Bayburt Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 18 branşta organize edilen İl Spor Merkezleri, düzenlenen törenle açıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen İl Spor Merkezleri açılışı Sentetik Zeminli Semt Sahası’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Adem KÖSE tarafından açılış konuşması yapıldı.

İl Spor Merkezlerinin amaçları hakkında bilgi veren Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Adem KÖSE, “19 branşta yaklaşık olarak 2000 çocuk ve gencimizin faydalanacağı Müdürlüğümüz bünyesinde açılan İl Spor Merkezlerimizin amacı;

 Çocuk ve gençlerimize spor kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, yazın boş zamanlarını sporla değerlendirmek, her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak, Ruh ve beden sağlığı yerinde fizyolojik ve psikolojik sağlamlığa sahip, yetenekli ve kabiliyetli gençleri Türk sporuna kazandırmak, Güçlü bir alt yapı oluşturmak amacıyla her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle başlayan İl Spor Merkezlerimiz de tecrübeli antrenörlerimiz nezaretinde sportif çalışmalarımız yürütülmektedir.

  İl Spor Merkezlerimizde almış oldukları eğitimler sonrasında elit sporcu vasıflarına ulaşan çocuklarımızın antrenmanlara devam ettirilmeleri sağlanarak müsabık sporcu olmaları sağlanacaktır. 

 İl Spor Merkezlerimizde farklı okullardan, farklı kültürlerden gelerek hep birlikte spor yapan çocuklarımız, gençlerimiz, yeni arkadaşlıklar ve dostluklar edinmektedirler.

 Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor İl Spor Merkezleri açılış törenine tekrar hoş geldiniz diyor, tüm gençlerimize başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Daha sonra İl Spor Merkezlerine kayıt yaptıran sporcular tarafından sportif gösteriler yapıldı. Sporcular tarafından gerçekleştirilen gösteriler büyük beğeni topladı. Sporcular yeşil sahada hünerlerini sergilerken açılış programına katılan Vali Yardımcısı Mutlu ALMALI, İl Müdürü Adem KÖSE ile birlikte sporcuları izledi. Vali Yardımcısı Mutlu ALMALI, İl Müdürü Adem KÖSE ile masa tenisi gösterisi yaptı. Düzenlenen açılış programı spor gösterilerinin sunulmasının ardından sona erdi.