Amatör Spor Kulüplerine 85 bin TL nakdi destek sağlandı.

Bayburt’ta faaliyet gösteren 18 amatör spor kulübüne Genlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından 85 bin TL’lik destek sağlandı. Düzenlenen törenle hediye çeklerini kulüp temsilcilerine takdim eden Vali Ali Hamza PEHLİVAN, “Toplamda 85 bin TL Bayburt İlimizde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerimize bu akşam itibariyle teslim ediyoruz. Amatör kulüplerimizin hangi şartlarda ayakta durmaya çalıştıklarını bildiğimiz için bu desteklerin ne kadar değerli olduğunu biliyor ve bu desteği sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Adem KÖSE, “Gençlerimizi spora teşvik etmek onlara sporu sevdirmek ve sporla yaşamayı bir hayat felsefesi olarak belirlemelerini sağlamak amacıyla Amatör Spor Haftasında ilimizdeki 37 Amatör Spor Kulübüne 8 Okul Kulübüne 26 farklı derece ve türdeki okulumuza spor malzemesi yardımı Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon Başkanlığının ortaklaşa katkılarıyla yapıldı.

İlimizdeki 11 Amatör Futbol Kulübümüze İl Özel İdaremiz katkılarıyla krampon ve forma takımı yardımında bulunuldu.

Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Tesisimiz 370,000TL Spor Toto Teşkilat Başkanlığımız katkısı 130,000TL Bayburt Valiliğinin destekleriyle tepeden tırnağa kapsamlı bir bakım onarımla yenilendi.

950 kişi kapasiteli Merkez Spor Salonumuz yaklaşık 400,000TL civarında bakım onarımla gençlerimizin kullanımına sunuldu. Bu katkıda Bayburt Valiliğinin katkılarıyla gerçekleştirildi.

21 Branşta Spor eğitimi alan gençlerimiz Hizmet kiralama yoluyla temin ettiğimiz 17+1 minibüsümüz ile haftanın her günü ve saati spor tesislerimize ücretsiz taşınmakta sporlarını yaptıktan sonra evlerine götürülmektedirler.

İlimizde eğitim gören 799 3.sınıf öğrencisi bilimsel yöntemlerle Sportif yetenek tarama testinden geçirildiler.

3000 kişilik Genç Osman Stadyumu modernizasyonu kapsamında Tribün yapımı %25 gerçekleşme oranında 6,980,000TL bütçeli devam etmektedir.

4000 kişilik yeni Merkez Spor Salonumuz 25,000,000TL bütçeli 20.06.2018 tarihi itibariyle ihaleye çıktı.

İlimiz Spor müsabakalarında Kayak, Boks, Karate, Bilardo, Bilek Güreşi, Masa Tenisi branşlarında toplam 32 Türkiye derecesi yapmış olup Sporcu gençlerimiz Bayburt Valisi Sayın Ali Hamza PEHLİVAN ve Bayburt Belediye Başkanı Sayın Mete MEMİŞ tarafından Altınla ödüllendirilmişlerdir.” Dedi.

Belediye Başkanı Mete MEMİŞ ise Bayburt Belediyesi olarak amatör spor kulüplerine birçok destek sağladıklarını ve bu destekleri sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.

Tören Vali Ali Hamza PEHLİVAN ile Belediye Başkanı Mete MEMİŞ ’in kulüp temsilcilerine hediye çeklerini takdimiyle sona erdi.

Törene Vali Ali Hamza PEHLİVAN, Belediye Başkanı Mete MEMİŞ, Vali Yardımcısı Mutlu ALMALI, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Adem KÖSE, ASKF BAŞKANI Mete TÜRKER, İl Hakem Kurulu Başkanı ve üyeleri, sporcu, antrenör ve beden eğitim öğretmenleri ile amatör spor kulübü temsilcileri katıldı.