Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri öncülüğünde başlatılan Kitap Okuma Halkaları projesi Bayburt Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Bayburt Gençlik Merkezinde hayat buldu. 

Belediye Başkanı Mete Memiş ‘Kitap Okuma Halkaları’ projesine kitap desteğinde bulundu. Bayburt Gençlik Merkezi Has Odamızda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan Memiş, ‘Kitap Okuma Halkaları’ projesinde emeği geçenleri tebrik ederek, “Burada ben görüyorum ki, gayet ciddi olarak uygulanan bir proje, mekân çok güzel. Güzel şeylerin yapılabilmesi için güzel mekânların olması lazım. Güzel işler güzel mekânlarda yapılır. Burada her şeyden çok daha önemlisi burada bulunan bütün arkadaşlarımızı gerçekten kutluyorum, tebrik ediyorum.” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Adem Köse, “Kitap Okuma Halkaları projesine kitap desteği verdiği için Sayın Mete Memiş’e ve projeye katılan öğrencilere teşekkür ederim.” dedi.

Etkinliğin ardından Şehit Recep Eşiyok İlkokulu öğrencilerine Refik Halit Karay’ın ‘’ Gurbet Hikâyeleri’’ adlı eserini, Kop Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Mehmet Lütfi Arslan’ın ‘’ Genç Peygamberler Ve Genç Dostları ‘’ adlı eserini, İmam Hatip Lisesi öğrencilerine Osman Öztürk’ün Genç Adam adlı eserini vererek yeni halkarımıza başlangıç yaptık. 

Gençlerimizle okudukları kitapların kritiklerini yapmak üzere kitap kritik gününde tekrar bir araya geleceğiz.