Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Adem KÖSE Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde kayak sezonu öncesi değerlendirmelerde bulundu.
Şehir merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Kop Dağı Kış Sporları Kayak Merkezi'nde yeni sezon hazırlıkları tamamlandı. Sezonunun başlamasıyla birlikte vatandaşlar kayak merkezinde kaymaya başlayacak. 

İl Müdürü KÖSE, Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nin bölge için önemli bir tesis olduğunu belirterek, "Kayak sezonunun başlaması ile Kop Dağı'ndaki kayak merkezimizi gezerek tesisin varsa eksik ya da ihtiyaçlarını yerinde görelim istedik." dedi.

İl Müdürü KÖSE ise kar kalınlığının istenilen seviyeye ulaşmasıyla kayak sezonunun Bayburt'ta başlayacağını bildirirken “Teleski bakım onarım işi bitti. Teleskinin taşıyıcı halatı ve askıları değiştirildi, Makara sisteminin 114 adet lastiği değiştirildi, Alt ve üst istasyon lastikleri değiştirildi, Teleskinin filkete yuvaları ve filkete değiştirildi, Emniyet sistemi elektrik kablosu değiştirildi, 30 adet askı demiri tamir edildi, Alt ve üst kumanda merkezleri yapıldı, Kumanda tablosu dijital olarak yeniden değiştirildi, 165 kw jeneratör alındı, teleski anons sistemi yapıldı, Tesisi her açıdan gören kamera sistemi yapıldı, Kayak takımları tamir edildi ve 1000 metre emniyet ağı üretildi, 1 hafta içerisinde yerleştirilecek. Güvenlik bizim için önem arz ettiğinden tüm eksikler gidererek yeni sezona hazır olduğumuzu belirtirken Kop Dağı Kış Sporları Kayak Merkezine tüm sporcu ve vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi.