Türk milletinin binlerce yıllık eğlence kültürlerinin derlemesi olarak günümüze yansıyan halk oyunları, büyük ilgi görmeye devam ediyor. Yöresel halk oyunlarının gelecek kuşaklara aktarılması önem arz etmektedir.

Bayburt yöresinin halk oyunlarının öğretildiği kurslara 30 yeni öğrenci kaydedildi. Çalışmaların başladığı kurslarda performanslarıyla dikkat çeken minik, yıldız, gençler ve yetişkinler kategorilerindeki öğrenciler, büyük titizlik ve ciddiyetle eğitim görüyor.

Çalışmalara katılan ve aynı zamanda Halk oyunları usta öğreticisi olan Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Adem KÖSE, öğrencileri yoğun ve uzun bir çalışma döneminin beklediğini söyledi. Halk oyunlarının çok özel bir bölüm olduğunun altını çizen KÖSE, “Bu dönem 30 yeni öğrenci aldık. Branşında uzman hocamız eşliğinde çalışmalara başladık. Öğrencilerimiz çok istekli ve öğrenmeye hevesli. Her birinin başarılı olacağına eminiz. Lakin çok çalışmaları gerekiyor. Biz de elimizden gelen bütün fedakârlığı ortaya koyarak onları hazırlayacağız ve artık gençler, yetişkinler düğünlerde ve sağdıç gecelerinde bar oynayamıyorum diye üzülmeyecek” şeklinde konuştu.